-->

Σελίδες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ράδιο Αρβύλα - Computers στην Αρχαία Ελλάδα νο2!

 Έχει και συνέχεια το πρόσφατο ξεκαρδιστικό βίντεο από το Ράδιο Αρβίλα.

Continue Reading

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ράδιο Αρβύλα - Computers στην Αρχαία Ελλάδα!

Απλά από τα καλύτερα του Ράδιο Αρβύλα για τη φετινή σεζόν!

Continue Reading

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κρατική υπάλληλος με 28 μισθούς!!!

Για να θυμούνται κάποια ''λαμόγια'' παλιοί και να μαθαίνουμε εμείς οι νέοι...

 

Κρατική υπάλληλος με ...28 μισθούς.!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Χιλιάδες τα "τρωκτικά" σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, που έκλεβαν ασύστολα τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να ελέγχονται (γιατί έτρωγαν και οι πιο πάνω τους) με αποτέλεσμα να "γονατίσουν" την Ελλάδα.

Κορυφαία των "τρωκτικών" του δημοσίου χρήματος, μια υπάλληλος του πρώην ΠΕΣΥΠ (Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας – Πρόνοιας) και νυν ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, Μαριάνθη Κουφοπούλου,
η οποία υπέγραφε η ίδια και έπαιρνε 28 μισθούς για υπαλλήλους που… δεν υπήρχαν.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, έστειλε στη ΔΟΥ Πατρών το πόρισμά του για την περίπτωση Κουφοπούλου, στο οποίο αναγράφονται τα εξής:



"Η κ. Κουφοπούλου Μαριάνθη, κατά το διάστημα Ιανουάριου 2002 - Ιουλίου 2005, που υπηρετούσε στο Αυτοτελές Τμήμα Διοίκησης του πρώην ΠΕΣΥΠ νυν ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, απέστειλε στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) φύλλα μεταβολών, τα οποία υπέγραφε μόνο η ίδια και στα οποία περιλάμβανε τακτικές μισθοδοσίες, αναδρομικά αλλά και προηγούμενες μισθοδοσίες, 28 συνολικά φερόμενων ως υπαλλήλων, που είτε δεν είχαν καμία υπαλληλική σχέση με την εν λόγω υπηρεσία, είτε, τέλος μισθοδοτούνταν ταυτόχρονα από άλλο φορέα, καθώς και τον εαυτό της.

Επίσης εξέδιδε πλαστές καρτέλες μισθοδοσίας των 28 υπαλλήλων, βάζοντας 28 διαφορετικές υπογραφές και έπαιρνε τα χρήματα".



Το συνολικό ποσό που έβαλε στην τσέπη της η κ. Κουφοπούλου από το 2003 μέχρι το 2005 ήταν 750.000€ χωρίς ποτέ να την ελέγξουν.

Από την έρευνα αποδείχθηκε επίσης ότι δικαιούχοι σε αρκετούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν άτομα του στενού συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός της και προέκυψε ότι σημαντικά ποσά έχουν πιστωθεί σε λογαριασμό που ανήκε στα παιδιά της, στις δύο κουμπάρες της και δικά τους συγγενικά πρόσωπα, σε στενή φίλη της κ.λ.π.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον καταλογισμό και την επιστροφή των μεγάλων ποσών με τα οποία το Δημόσιο ζημιώθηκε από τη δημόσια υπηρεσία – μαϊμού και τους ανύπαρκτους υπαλλήλους που μισθοδοτούσε.

Και αν ρωτάτε τι έγινε με αυτή την ιστορία: Ακόμα δεν έχει επιστραφεί ούτε ένα ευρώ στα Δημόσια Ταμεία.
Continue Reading

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μνημόνιο του 1843. Σας θυμίζει κατί?

Bulletin from the cause: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ


Το παλιό μνημόνιο του 1843.

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.
Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις.)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.
Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.)
Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
(Αναλυτικά η ιστορία του μνημονίου του 1843, στα άρθρα του Τάκη Κατσιμαρδου στην Ημερησία 18, 23/9 και 2/10).
Αναρτήθηκε από τη συνοδοιπορία
Continue Reading

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ξέρατε από πού βγαίνει?

Για να λυθούν κάποιες απορίες σε σχέση με μία πολύ γνωστή λαϊκή ''φράση'', διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο...



Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να έκανε κάποιος το ταξίδι Πειραιάς-Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου. Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στο γη μέχρι να το βγάλουν από τον Κορινθιακό κόλπο. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία ήθελε.
αρκετές μέρες και ήταν πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.
Όμως σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι λοιπόν οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο.
Έτσι λοιπόν οι ντόπιοι έβγαλαν την φράση ότι «το μ***ί σέρνει καράβι».
Continue Reading

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΤΑΜΕΙΟ 10/11/2010....................

Γειά σας μάγκες μου. Έπειτα απο καιρό λόγο φόρτου εργασίας ασχολούμαι λίγο με το στοίχημα.κοιτάζοντας το σημερινό κουπόνι βλέπω καλά παιχνίδια απο Αγγλία Ιταλία Κ Γαλλία.
Σήμερα λοιπόν βλέπω να έχουμε ενα διπλό της Λίβερπουλ καθώς έχει πάρει φόρα κατατην γνώμη μου κ δύσκολα θα το χάσει το μάτς. Επίσης βλέπω η Ιντερ να κερδίζει μετά την ισπαλία που έφερε.Αρα θα ποντάρουμε και στη Ιντερ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ

ΓΟΥΙΓΚΑ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2
ΛΕΤΣΕ-ΙΝΤΕΡ 2

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Continue Reading

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πάμε με Europa League! 04/11

Τελείως αντίθετα σε σχέση με την Τρίτη τα πήγαμε χθες, αφού είπαμε να το παίξουμε πονηροί, όμως τα περισσότερα φαβορί πέρασαν ενώ υπερτιμήσαμε κάποιες ομάδες  (βλ. το απίστευτο 0-7 της Μαρσέιγ επί της Ζίλινα) που μάλλον αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία στους ομίλους τους!
Σήμερα έχουμε Europa League, που είναι πιο δύσκολος θεσμός στοιχηματικά, θα προσπαθήσουμε όμως να πάμε καλά όπως είχαμε πάει την προηγούμενη αγωνιστική.

Δελτίο με 2 στάνταρ και άλλα 3 ζητούμενα:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΑΡΗΣ ....... 1
ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΛΚΜΑΑΡ ....... 1

ΛΩΖΑΝΗ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ ....... goal-goal
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ ....... 1 ΗΜ - 1  ΤΕΛ
ΣΕΒΙΛΛΗ - ΚΑΡΠΑΤΙ ....... 1 ΗΜ - 1 ΤΕΛ
ΠΑΟΚ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ....... under

Δελτίο με ρίσκο:

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ ....... 2-3 goal
ΓΑΝΔΗ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ....... 1
ΣΤΕΑΟΥΑ - ΟΥΤΡΕΧΤΗ ....... over
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΛΚΜΑΑΡ ....... over
ΜΠΡΙΖ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ....... over


Καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση,

othersider
Continue Reading

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζουμε με Champions League και λίγο μπάσκετ! 03/11

Καλησπέρα! Γιά ένα ματς χάσαμε το απόλυτο και στα 2 δελτία χθες και ειδικά αν έπαιξε κανείς το 2ο σε συστηματάκι θα πήγε καλό ταμείο. Σήμερα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, οπότε όσοι πήγαν ταμειάκι χθες, ας παίξουν πιο συνετά σήμερα και ας κυνηγήσουν εκπλήξεις.


ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΡΟΜΑ ....... goal-goal
ΚΛΟΥΖ - ΜΠΑΓΕΡΝ ....... Χ ΗΜ
ΜΙΛΑΝ - ΡΕΑΛ ....... under
ΖΙΛΙΝΑ - ΜΑΡΣΕΙΓ ....... under

ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΜΠΡΑΓΚΑ ....... over
ΣΑΧΤΑΡ - ΑΡΣΕΝΑΛ ....... X HM
ΟΣΕΡ - ΑΓΙΑΞ ....... goal-goal

ΚΛΟΥΖ - ΜΠΑΓΕΡΝ ....... 1Χ
ΜΙΛΑΝ - ΡΕΑΛ ....... goal-goal
ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΜΠΡΑΓΚΑ ....... goal-goal
ΖΙΛΙΝΑ - ΜΑΡΣΕΙΓ ....... Χ ΗΜ - 2 ΤΕΛ

Και 2 μπασκετάκια:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΛΑΓΑ ....... 1 (-9.5) ΧΑΝΤΙΚΑΠ
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ ....... 1

Μπορείτε να τα επιλέξετε και σε συστήματα είτε σε 3άδες, 4άδες κλπ.

Καλή επιτυχία,
othersider
Continue Reading

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τι τρώμε στα αλήθεια?

Tι είναι; 
 

Aν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια. Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ.
Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.
Στην συνέχεια και εξαιτίας των βακτηρίων που συγκεντρώνει, το μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο πλένεται με αμμωνία. Τέλος, του δίνεται τεχνητά η γεύση κοτόπουλου και βάφεται με συνθετικό χρώμα.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι. Λαχταριστό, ε;


Continue Reading

Επιστρέφουμε με Champions League!

Καλησπέρα και καλό μήνα. Το Champions League επέστρεψε και η ''κόντρα'' με τους book ξαναπαίρνει φωτιά! Ελπίζω να πήγατε καλά το Σαβ/κο, οπότε πάμε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε σήμερα.

ΡΟΥΜΠΙΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ....... under
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ ....... 1
ΤΟΤΕΝΑΜ - ΙΝΤΕΡ ....... goal-goal
ΒΕΡΝΤΕΡ - ΤΒΕΝΤΕ ....... goal-goal
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΛΥΩΝ ....... 1 draw no bet (επιστροφή χρημάτων στην ισοπαλία)

Με μεγαλύτερο ρίσκο:

ΡΟΥΜΠΙΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ....... Χ ΗΜ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΛΥΩΝ ....... 1
ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ....... Χ ΗΜ
ΧΑΠΟΕΛ - ΣΑΛΚΕ ....... Χ ΗΜ - 2 ΤΕΛ

Με εκτίμηση,
othersider
Continue Reading

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ν. Ρουμπίνι: Θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας

 «Το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», αναφέρει σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής Νουριέλ Ρουμπινί εκτιμώντας ότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι απλά θέμα χρόνου.

«Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ. Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους», επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος.

Ο κ. Ρουμπινί, εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων - στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».
Ο Ν. Ρουμπινί, δεν παράλειψε να αναφερθεί και στους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία.

Σε ερώτηση για την γερμανική οικονομία, ο Νουριέλ Ρουμπινί τονίζει ότι «επέστρεψε στο δρόμο της ανάπτυξης», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «βρίσκεται πολύ μακράν του επιπέδου προ κρίσης» και πρόκειται για «στατιστικό εφέ», καθώς και το 2009 το επίπεδο ανάπτυξης ήταν χαμηλό.
Continue Reading
 

About

Site Info

επικοινωνία

under construction

τα πάντα όλα! Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template

Vector