-->

Σελίδες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ήταν καλύτερη...

Είναι οι λέξεις που βγήκαν από σχεδόν όλα τα στόματα, ακόμα και από αυτά των παικτών του Ολυμπιακού, μετά τη λήξη του τελικού της Euroleague που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Μπαρτσελόνα με σκορ 86-68.
Σε ένα ματς που στη μεγαλύτερη διάρκειά του η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε την ανωτερότητά της στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν αντίσταση μόνο στο πρώτο μισό ουσιαστικά του 3ου δεκαλέπτου όπου και μείωσαν στους 5 πόντους, όμως οι Μπλαουγκράνα με ένα σερί 10-0 ξαναέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό και υπομονή, μηδαμινή βοήθεια από τον πάγκο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα έχοντας αργές και λανθασμένες επιλογές και σε συνδυασμό με το πολύ καλό παιχνίδι των Ισπανών ιδιαίτερα από την περιφέρεια έχοντας τον Ναβάρο σε εκπληκτική μέρα (βγήκε και MVP με 21 πόντους), το σκορ έκλεισε στους 18 πόντους υπέρ της Μπαρτσελόνα. Αξιοσημείωτη είναι και η τραγική μέρα στην οποία βρέθηκε το διαιτητικό τρίο (έφτασαν στο σημείο να αλλάξουν αποφάσεις τουλάχιστο 2 φορές!), με αποτέλεσμα να εκνευριστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, πράγμα που εκμεταλεύτηκε στο έπακρο η Μπαρτσελόνα.
Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού και φυσικά της Μπαρτσελόνα ο Κάρλος Ναβάρο με 21 πόντους, σημαντική βοήθεια και από τον Πιτ Μάικλ που είχε 14.
Από τον Ολυμπιακό, αν και σε κακή βραδυά, ο Κλέιζα είχε 13,  οι Παπαλουκάς και Τσίλντρες από 12.

Τα δεκάλεπτα:  28-19, 47-36, 64-50, 86-68

Συνοψίζοντας: Όπως είπε πολύ σωστά ο Πιτ Μάικλ, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο ατομικό ταλέντο, όμως η Μπαρτσελόνα καλύτερη ομάδα. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων κυρίως για την εμφάνιση και επειδή στο 4ο δεκάλεπτο ουσιαστικά πέταξε λευκή πετσέτα, δεν είναι όμως η καταλληλότερη στιγμή για αυστηρές κριτικές στο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να ηρεμήσει, να λειτουργήσει ώς ο ομάδα, γιατί ο Παναθηναικός μετά και την απώλεια των 2 από τους 3 στόχους, θα τα δώσει όλα για να διατηρήσει τα σκήπτρα τουλάχιστο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναμένονται μεγάλοι τελικοί (εφόσον βέβαια ξεπεραστούν τα εμπόδια του Πανελληνίου και του Αμαρουσίου από τους "αιώνιους") και σίγουρα έχουμε να πούμε πολλά ακόμα.
Εις το επανιδείν...
Continue Reading
 

About

Site Info

επικοινωνία

under construction

τα πάντα όλα! Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template

Vector