-->

Σελίδες

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ραντεβού στο ΣΕΦ

Ο τρίτος τελικός στο ΟΑΚΑ τελείωσε και βρήκε νικητή τον Παναθηναίκό με 79 - 70 δίνοντάς του το προβάδισμα με 2-1 στους τελικούς.
Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε έναντι σ' αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη και ξαναπήρε το προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος. Έντονα παράπονα των ερυθρόλευκων για τη διαιτησία, σε ένα ματς που στη μέση περίπου του τρίτου δεκαλέπτου είχαν προηγηθεί και με +14 (46-60)!
Συγκεκριμένα: Πιο δυνατά μπήκαν οι πράσινοι και προηγήθηκαν 7-0. Ο Ολυμπιακός άρχισε κάπως να συνέρχεται και μείωσε αρχικά σε 14-9, ο Νίκολας όμως ήταν ''καυτός'' (ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα) και με τη βοήθεια του Τέπιτς κυρίως, έφθασε τη διαφορά στο +10 (19-9), με τον Ολυμπιακό να μειώνει με κύριο εκφραστή τον Μπουρούση σε 25-17, που ήταν και το τέλος του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε ένα φοβερό σερί 17-1 κυρίως από την περιφέρεια, με Μπουρούση και Μπέβερλι να ευστοχούν από τα 6.25. Στη συνέχεια, ο Νίκολας συνέχισε το ''βιολί'' του και ο Παναθηναϊκός έκανε το δικό του σερί 10-0, με τους ερυθρόλευκους να απαντούν και με τρίποντο του Τσίλντρες στο τέλος, να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-43. Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην πολύ καλή άμυνα των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός συνέχισε να ''πυροβολεί'' από τα 6.25 με τον Μπουρούση να είναι ασταμάτητος και το σκορ να φθάνει στο +14 για την ομάδα του Γιαννάκη. Ο Ομπράντοβιτς έριξε μέσα τον Γιασικεβίτσιους και κατάφερε να μειώσει με τη λήξη του δεκαλέπτου σε 51-60, με ένα απίθανο τρίποντο του Λιθουανού (στο οποίο φαίνεται να κάνει καθαρά βήματα)! Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στον Παναθηναίκό. Παίζοντας ασφυκτική άμυνα, έκαναν ένα σερί 12-1 και πέρασαν μπροστά με 63-61. Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να βρει λύσεις και χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό, επηρεασμένος από τον εκνευρισμό των παικτών του από κάποια αλλεπάλληλα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών, ιδιαίτερα στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, και χωρίς τη - παρόλο που μέχρι τότε ήταν σημαντική - βοήθεια από τον πάγκο, ξαναπέρασε προσωρινά μπροστά με τρίποντο του Τσίλντρες, αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί του και έφθασε στο 69-64, οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι και δεν έδειχναν να βρίσκουν λύσεις στη σκληρή άμυνα των πράσινων αφού σκόραραν μόνο 10 πόντους στα τελευταία 12 περίπου λεπτά του αγώνα! Το τελικό σκορ βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 79-70 και τον Ολυμπιακό να χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να σπάσει την έδρα των πράσινων και να περάσει αυτός μπροστά στη μάχη για τον τίτλο. Πλέον, τα βλέμματα όλων πάνε στο ΣΕΦ, για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς την Κυριακή.

Για τον Παναθηναίκό, πρώτος σκόρερ ήτανο Νίκολας με 18, ενώ από 10 είχαν οι Σπανούλης, Περπέρογλου, Μπατίστ και Πέκοβιτς.
Για τον Ολυμπιακό, 17 είχε ο Μπουρούσης, 15 ο Τσίλντρες και 10 ο Κλέϊζα.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70

Υ.Γ1: Οι ερυθρόλευκοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την τριάδα των διαιτητών, όμως αν σταθούν μόνο εκεί, θα είναι σαν να κοιτούν το δέντρο και όχι το δάσος. Θα μπορούσαν αν ήταν πιο ψύχραιμοι στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχαν και την απαραίτητη βοήθεια από τον προπονητή τους, ο οποίος έπρεπε να είχε αντιδράσει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, να είχαν αποφύγει τις καταστάσεις των τελευταίων λεπτών. Σίγουρα το κοουτσάρισμα του ''Δράκου'' ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με το 1ο ματς στο ΟΑΚΑ, ένας αγώνας όμως και ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τελειώνει με το άκουσμα της κόρνας από τη γραμματεία.
Υ.Γ2: Είναι γεγονός πως στον Ολυμπιακό ''βράζουν'', και ιδιαίτερα οι οπαδοί της ομάδας, γι' αυτό και πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή στον αγώνα της Κυριακής στο ΣΕΦ, από όλες τις πλευρές...
Continue Reading
 

About

Site Info

επικοινωνία

under construction

τα πάντα όλα! Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template

Vector