-->

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

10 λόγοι για να κάνετε σεξ!

 
Το σεξ κάνει καλό; Μα φυσικά. Εκτός από την ικανοποίηση προσφέρει πολλά θετικά για την υγεία μας λένε οι επιστήμονες. Τι ακριβώς μας προσφέρει;

Δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτιώνει το καρδιαγγειακό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και τον πόνο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, τα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία είναι αρκετά και σημαντικά.

Μειώνει το στρες

Ένα από τα μεγάλα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία, είναι η μείωση της πίεσης, που συνεπάγεται και μείωση του στρες. Στη μελέτη συμμετείχαν 24 γυναίκες και 22 άνδρες που έκαναν καθημερινά σεξ. Ειδικοί από πανεπιστήμιο της Σκοτία τους υπέβαλαν σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, όσοι έκαναν συχνά σεξ, μπορούσαν να ...
διαχειριστούν καλύτερα μία κατάσταση που τους προκαλούσε σρες και διατηρούσαν την πίεσή τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σε άλλη μελέτη φάνηκε πως η συχνότητα της συνουσίας συνδέεται άμεσα με τη μείωση της συστολικής πίεσης σε άτομα που συζούσαν. Και οι δύο μελέτες δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Biological Psychology.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Σεξουαλική υγεία σημαίνει καλή φυσική κατάσταση. Όταν κάποιος συνουσιάζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα έχει αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, η οποία προστατεύει από το κρυολόγημα και μεταδιδόμενες νόσους. Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Wilkes.

Αδυνατίζει

Τριάντα λεπτά σεξ (μαζί με τα προκαταρκτικά) καίνε περισσότερες από 85 θερμίδες, που σημαίνει σε περίπου έξι μήνες καίγονται περίπου 4.000 θερμίδες. Επιπλέον, σύμφωνα με την Patti Britton, σεξολόγο από την Αμερικανική Ομοσπονδία Σεξουαλικών Εκπαιδευτών και Θεραπευτών, «το σεξ είναι από τα καλύτερα είδη άσκησης.

Βελτιώνει το καρδιαγγειακό

Είναι λανθασμένη η εντύπωση που έχουν κάποιοι ηλικιωμένοι για την συνουσία, καθώς εκτιμούν πως εάν επιχειρήσουν μία πράξη, θα βρεθούν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Ερευνητές από τη Βρετανία βρήκαν πως το σεξ, ακόμη και όταν το κάνουν συχνά οι ηλικιωμένοι, βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα και αποτρέπει εγκεφαλικά και καρδιαγγειακά επεισόδια. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health.

Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση

Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η αυτοεκτίμηση είναι ένας από τους 237 λόγους που κάνουμε σεξ. Μάλιστα, ακόμη και όταν κάποιος έχει αρκετά υψηλή αυτοεκτίμηση, μία καλή συνουσία τον ανεβάζει στα ύψη.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Behavior.

Βελτιώνει την εμπιστοσύνη

Κάνοντας σεξ αυξάνει η ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ονομάζεται και ορμόνη της αγάπης. Και αυτό διότι βοηθά στη δόμηση στενών συναισθηματικών σχέσεων με το άτομο που προκαλεί την έκκρισή της. Η ίδια ορμόνη συνδέεται και με το αίσθημα της γενναιοδωρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάποιος μας ικανοποιεί σεξουαλικά, μπορούμε να φτάσουμε σε ακρότητες γενναιοδωρίας. Η ίδια ορμόνη, επίσης, είναι η ορμόνη του μητρικού φίλτρου.

Η μελέτη έγινε από τα Πανεπιστήμια του Pittsburgh και της North Carolina.

Μειώνει τον πόνο

Σε περιπτώσεις που η οξυτοκίνη αυξάνει απότομα, αυξάνουν και οι ενδορφίνες, ορμόνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου. Έτσι, όταν κάποιος έχει πονοκέφαλο, αρθρίτιδα ή συμπτώματα προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, μπορεί να τα αντιμετωπίσει κάνοντας σεξ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Bulletin of Experimental Biology and Medicine.

Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη

Η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά σε άτομα άνω των 20 ετών, λειτουργεί ως προληπτική θεραπεία καρκίνου του προστάτη. Όπως προέκυψε από τν μελέτη ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη σε όσους εκσπερμάτωναν συχνά, ήταν μειωμένος κατά 35%. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology. Σε έτερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of the American Medical Association βρήκαν πως όταν κάποιος εκσπερματώνει 21 ή περισσότερες φορές το μήνα, μειώνει δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Δρα προληπτικά κατά της ακράτειας ούρων

Για τις γυναίκες, οι ασκήσεις στους μυς της πυέλου, γνωστές και ως Κέγκελ, κατά τη διάρκεια της συνουσίας, εκτός του ότι προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση και στους δύο, δρα προληπτικά ως προς τη μείωση εκδήλωσης ακράτειας ούρων σε μεγάλη ηλικία.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται με τον οργασμό, βοηθά ιδιαίτερα στις διαταραχές του ύπνου. Η καλή ποιότητα ύπνου, από την πλευρά της, επιφέρει αρκετά άλλα ευεργετικά αποτελέσματα, όπως είναι η σωστά ρυθμισμένη πίεση, καλή ταχύτητα μεταβολισμού άρα καλύτερο δείκτη μάζας σώματος.

Read more: http://www.enimerwsi.com
Continue Reading

ρε λες?

The Century of  'LESS'  It is true...in the 21st Century:Our communication     -    Wireless


^

Our telephone        -   Cordless

^

Our cooking        -   Fireless

^

Our youth         -    Jobless        

^

Our Ladies      -    Topless        
 

^

Our food   -    Fatless             
 

^

Our labour    -    Effortless              

^

Our conduct    -   Worthless

^

Our relation     -   Loveless

^

Our attitude  -   Careless

^

Our feelings -   Heartless

^

Our politics   -   Shameless

^

Our education   -  Valueless

^

Our follies   -    Countless

         
 ^

Our arguments     -   Baseless

^

Our boss  -    Brainless          
 

^

Our Job  -    Thankless                

^

Our Salary        -  Less and less 
          ρε Λες?
Continue Reading

Νέα μέτρα για 2012-2014. Και που είσαι ακόμα...

Νέα μέτρα 12,8 δισ. ευρώ για 2012 - 2014

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 
Τελευταία Ενημέρωση : 13/12/2010 11:39
Νέα μέτρα ύψους 12,77 δισ. για την περίοδο 2012 -2014 θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα το Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο θα κριθεί και η τέταρτη δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. ευρώ.
Εκτός δηλαδή από την πρόοδο που θα επιδείξει η κυβέρνηση σε περικοπές αμοιβών και προσωπικού στις ΔΕΚΟ την καθιέρωση της νέας «απελευθερωμένης» αγοράς εργασίας και των περικοπών στο χώρο της υγείας που δρομολογήθηκαν με το νομοσχέδιο «σκούπα» που πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες την Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο, θα πρέπει να ανοίξει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για τα μέτρα της «επόμενης μέρας».
Αρχικά τα μη κατανεμημένα στοιχεία για το 2012 δεν ξεπερνούσαν τα 700 εκ. ευρώ. Στο αναθεωρημένο μνημόνιο όμως τα μέτρα που δεν έχουν κατανεμηθεί φτάνουν τα 2.584 εκ. ευρώ.
Το κείμενο της έκθεσης της Ε.Ε. περιγράφει ως αιτίες την αναθεώρηση των στοιχείων του 2009 που είχαν επίπτωση και το 2010 και την απόκλιση στο στόχο των εσόδων, αλλά και την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων (περαίωση ημιυπαίθριοι αυθαίρετα) τα οποία δεν θα έχουν μόνιμη επίδραση στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.
Δύσκολες μεταρρυθμίσεις
Αυτό σημαίνει πως τυχόν αστοχίες σε κάποια από τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση του ποσού το οποίο θα καλυφθεί με νέα μέτρα όχι μόνο για το 2012, αλλά και για τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2014, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό, αφού η προαναγγελία ακόμη των μέτρων τα οποία ψηφίζονται αύριο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων η οποία θα εκδηλωθεί με συνεχόμενες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.
Υπό αυτήν την έννοια οι επόμενες 100 ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αφού εκτός από τη θεσμοθέτηση των αλλαγών σε ΔΕΚΟ εργασιακό τομέα υγείας και αγορά εργασίας η κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να τις επιβάλλει. Παράλληλα θα πρέπει να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της επόμενης συνόδου κορυφής όπου θα συζητηθούν οι όροι της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Ενδιάμεσα θα πρέπει να ετοιμάσει τα μέτρα του 2012 -2014 τα οποία θα πρέπει να παρουσιάσει στην τρόικα κατά την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος, μαζί βέβαια και με τα πρώτα αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ. Λίγες μέρες μετά θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ για να νέα μέτρα της επόμενης περιόδου, ενώ ακόμη η υλοποίηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο θα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με όλα αυτά τα δεδομένα το κείμενο το οποίο συντάχθηκε περίπου ένα μήνα πριν τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου αναμένει κάποιους πιο συγκεκριμένους όρους για την παράταση των όρων αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ενώ δεν ξεκαθαρίζει σαφώς τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και κατ' επέκταση της τρόικας από την Ελλάδα.
Ο Φιλανδός επίτροπος, Όλι Ρεν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα επέμεινε στο γενικό τίτλο προώθησης των μεταρρυθμίσεων χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιμέρους απαιτήσεις. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε το εργασιακό όπου ευθέως παραδέχθηκε ότι μέσω των αλλαγών που θα γίνουν θα μειωθεί το κόστος εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.
Σε όλα τα υπόλοιπα (περικοπές στον τομέα υγείας ΔΕΚΟ, φορολογικό σύστημα, διαχείριση δημοσίων οικονομικών) έμεινε σε όσα έχουν γραφεί και στην πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου και είναι φανερό σύμφωνα με την τρόικα ότι έχουν καθυστερήσει να υλοποιηθούν».
Καθησύχαζε
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε κατά καιρούς δηλώσεις του καθησύχαζε λέγοντας ότι τα περισσότερα από τα νέα μέτρα θα προέρχονταν ως δημοσιονομικό όφελος που θα προέλθει από τις διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή δεν θα ήταν αποτέλεσμα περικοπών, αλλά καλύτερης λειτουργίας του κράτους.
ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Continue Reading
 

About

Site Info

επικοινωνία

under construction

τα πάντα όλα! Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template

Vector