-->

Σελίδες

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ν. Ρουμπίνι: Θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας

 «Το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», αναφέρει σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής Νουριέλ Ρουμπινί εκτιμώντας ότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι απλά θέμα χρόνου.

«Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ. Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους», επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος.

Ο κ. Ρουμπινί, εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων - στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».
Ο Ν. Ρουμπινί, δεν παράλειψε να αναφερθεί και στους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία.

Σε ερώτηση για την γερμανική οικονομία, ο Νουριέλ Ρουμπινί τονίζει ότι «επέστρεψε στο δρόμο της ανάπτυξης», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «βρίσκεται πολύ μακράν του επιπέδου προ κρίσης» και πρόκειται για «στατιστικό εφέ», καθώς και το 2009 το επίπεδο ανάπτυξης ήταν χαμηλό.
Continue Reading
 

About

Site Info

επικοινωνία

under construction

τα πάντα όλα! Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template

Vector