-->

Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το βουβουζελο-Mundial μέχρι τώρα!

Έστω και καθυστερημένα, θα αναφερθούμε στο τι έχουμε δει μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Mundial Ν. Αφρικής λοιπόν, με φόντο τις...βουβουζέλες! Πέρα λοιπόν από την απουσία του θεάματος - εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις- από αυτά που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα, ακόμη πιο ''ενοχλητική'' είναι η παρουσία των βουβουζέλων, αλλά αφού ο κύριος Μπλάτερ ήταν κάθετος στη μη απαγόρευσή τους μιας και αποκαλέστηκε πίστη στα έθιμα και στις παραδόσεις των Νοτιοαφρικανών(πόσο ''abalae'' θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος), θα το υποστούμε και αυτό. Στα ''επί χόρτου τώρα'', είναι γεγονός πως συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως η σκοπιμότητα των ομάδων και οι κλειστές άμυνες στη φάση των ομίλων, η κούραση πολλών ''αστέρων'' που προέρχονται από μεγάλα πρωταθλήματα και γενικά από κουραστικές σεζόν, το υψόμετρο που αρκετοί δεν μπορούν να συνηθίσουν, η ''ανυπαρξία'' πολλών προπονητών και φυσικά οι βουβουζέλες, όπως και άλλα αίτια, μας έχουν στερήσει το θέαμα μέχρι τότε, εκτός από λίγα παιχνίδια. Στην 1η αγωνιστική των ομίλων συγκεκριμένα, είχαμε 14 under και μόλις 2 over, στις αναμετρήσεις της Γερμανίας με την Αυστραλία και της Βραζιλίας με τη Β. Κορέα, που ήταν και τα μόνα ματς που είχαν ωραίες στιγμές, μαζί με κάποια δεκάλεπτα της Αργεντινής. Στη 2η αγωνιστική, κάτι έχει αρχίσει να γίνεται μιας και έχουμε 7 στα 15 under, αλλά και συγκλονιστικά ματς, με πρώτα αυτό της Εθνικής μας ομάδας με τη Νιγηρία αλλά και των Σλοβένων με τις ΗΠΑ, ενώ Αργεντινή και Βραζιλία άρχισαν να δείχνουν κάπως τα δόντια τους. Άλλα 2 αξιοσημείωτα στοιχεία στα οποία πρέπει να σταθούμε, είναι από τη μία η απογοητευτική εμφάνιση των ομάδων της Αφρικανικής ηπείρου, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα αποκλειστούν και οι 6, ενώ από την άλλη οι ομάδες της Αμερικανικής ηπείρου είναι και οι 8 μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και αν εξαιρέσουμε την Ονδούρα που μάλλον δύσκολα θα προκριθεί, από τις υπόλοιπες 7 άλλες έχουν προκριθεί ήδη και άλλες είναι δυνατά μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης! Πέρα από τα 2 φαβορί της Αμερικανικής ηπείρου για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολύ καλή εντύπωση έχουν αφήσει οι νότιες ομάδες της ηπείρου, Παραγουάη, Ουρουγουάη Μεξικό και Χιλή, είτε με τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας και τη στοιβαρή και οργανωμένη άμυνα, είτε με τη γρήγορη επιθετική ανάπτυξη και δημιουργία φάσεων στην αντίπαλη εστία.


Σίγουρα ο καθένας από σας έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Όλοι πάντως είμαι σίγουρος πως ευελπιστούν να δούν ακόμη περισσότερα πράγματα ιδιαίτερα όταν ξεκινήσει η φάση των νοκ-άουτ, οπότε περιμένουμε και εδώ θα είμαστε να τα πούμε.

Υ.Γ: Για την Ελληνική ομάδα θα μιλήσουμε μετά τη φάση των ομίλων.
Θα σας καληνυχτήσω με ένα video - αφιέρωμα στις Αφρικανικές ομάδες που συμμετέχουν, για να ευθυμήσουμε λίγο και ιδιαίτερα αυτοί που πόνταραν πάνω τους...


Continue Reading

Συνεχίζουμε Δυνατά.....21/6/2010

Καλησπέρα παλικάρια.Εχθές καλά τα πήγαμε με τα παιχνίδια μας.Έκατσαν τα προγνωστικά μας.Σήμερα θα ρισκάρουμε λίγο και δεν θα πάμε στα σημεία.Η Χιλή αντιμετωπίζει την Ελβετία και όλα είναι πιθανά.Εγώ θα ρισκάρω στο under 1,5 που το βρίσκω στο 2,70.Στο άλλο ματς θεωρώ ότι οι Ισπανοί θα κερδίσουν και μάλιστα θα δουμε γκολ.Εδώ θα ποντάρω 3-4 γκολ και ο Θεός βοηθός.Καλη επιτυχία να έχουμε

Αρα για σήμερα

1.Χιλή-Ελβετία under 1.5
2.Ισπανία-Ονδούρα 3-4 γκολ
Continue Reading

Στις 29 Ιουνίου τελικά η Πανελλαδική απεργία από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 29/6/2010.
Τα εργατικά συνδικάτα αντιδρούν στις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα η ΓΣΕΕ διεκδικεί τη σύναψη ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η ΓΣΕΕ τονίζει τα παρακάτω με ανακοίνωσή της:

«Οπου εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα, δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα, δεν μείωσαν τις τιμές των προϊόντων, δεν αύξησαν τις θέσεις εργασίας. Τα μόνα μεγέθη που αυξήθηκαν ήταν η κερδοφορία, η ασυδοσία των εργοδοτών και η ανεργία. Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν στη χώρα μας!»
Continue Reading
 

About

Site Info

επικοινωνία

under construction

τα πάντα όλα! Copyright © 2009 Community is Designed by Bie Blogger Template

Vector